Home / Beauty / Manichiura & Pedichiura / Despre sanatatea unghiilor
kurtmann.ro%20

Despre sanatatea unghiilor

Majoritatea oamenilor privest unghiile ca pe o carte de vizita : cat sunt de ingrijit taiate , cat de bine se potriveste oja cu hainele si asa mai departe. Insa poti afla mult mai multe lucrurii : doar privind pielea si unghiile , poti spune foarte multe despre sanatatea unei persoane.

Ca si pielea unghiile sunt o oglinda a sanatatii noastre. Daca totul este in regula, unghiile sunt netede, stralucitoare, usor bombate si poarta o culoare sanatoasa. Exista o serie de semne care ar putea sa atraga atentia. Exista altele care nu semnifica boala : cand eram mici ne numaram unul altuia punctele albe de pe unghii. Sa ai cele mai multe pete eara o mare rusine ce te ambitiona sa ceri dimineata cate doua pahare de lapte, iar peste zi sa mananci cat mai multe lactate. Nici striatiile longitudinale nu semnifica nimic patologic.

Semne de alarma !

Daca la o privire mai atenta identifici unul dintre urmatoarele semne, nu le ascunde cu un strat gros de oja, ci mergi la un dermatolog pentru a lamurii cauza:

-Modificari de culoare: zone albe ( infectii cu ciuperci etc.), verzi ( vindecare dupa traumatisme locale, infectii bacteriene ) rosii ( mici traumatisme ce pot semnifica de la traumatisme minore pana la o infectie a valvelor inimii etc. ).

-Modificari ale formei unghiei ( unghii incarnate, papiloame – negi, etc.).

-Modificari ale curburii: daca devin concave ( marginile se ridica ) putem suspecta anemie, daca devinconvexe medicul se poate gandi la o afectiun care limiteaza oxigenarea corecta a sangelui ( boli pulmonare, boli cardiace etc. )

-Aparitia unor ” valuri ” transversale (de-a latul unghiei) dupa boli severe, dupa traumatisme ale unghiei , in malnutritie.

-Ingrosarea unghiei cu eventuala ei desprindere din “patul” ei : infectii fungice, psoriazis, etc.

answear.ro%20

About Claudiu

Vezi si :

Modele unghii in 2011

O manichiură fabuloasa poate fi considerata pe drept un real accesoriu . Cele care sunt dornice de a afla ultimele tendinţe în designul unghiilor trebuie să urmareasca nuanţele , precum şi printurile şi modelele promovate in acest sezon. Modelele florale drăguţe , modelele mai abstracte şi toate imaginile provocatoare va ajuta pentru a avea un aspect elegant.